Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Μια μικρή -μεγάλη ιστορία αγάπης

Λένε οτι ο χρόνος είναι γιατρός. Εγώ θα προσθέσω οτι ο χρόνος απλά σου δίνει χρόνο. Χρόνο να δείς πως θα "ελιχθείς"-αντιμετωπίσεις τις καταστάσεις. Όταν ησυχάζεις και αποστασιοποιείσαι λίγο απο τα πράγματα (αν έχεις την ικανότητα να κρίνεις αντικειμενικά και κυρίως τον εαυτό σου) μπορεί να δείς την "πραγματική" διάσταση των καταστάσεων.
Ο φίλος Κ. είναι ο πιο αγαπημένος. Γνωριζόμαστε πάρα πολλά χρόνια χωρίς να έχει υπάρξει κανένα κενό στη σχέση μας. Για τέσσερα χρόνια ήταν με την Λ. πρίν ενάμιση χρόνο χώρισαν. Μια σχέση που είχε περάσει δια πυρός και σιδήρου, που είσαι απόλυτα σίγουρος πως αυτά τα άτομα θα είναι για πάντα μαζί και ακόμα και αν δεν είναι "μαζί-μαζί"  ξένοι δεν θα'ναι.
Ξεκίνησαν απότομα και γεμάτοι ωραία "τρέλα". Περάσανε πολλά, καλά και κακά, συνέχιζαν όμως. Με κάποιο τρόπο (προφανώς έρωτας) ξεπέρναγαν τα πάντα και συνέχιζαν. Συνέχιζαν όμως δεν το ξαναέπιαναν απο την αρχή. Έβλεπες οτι ήθελαν να πάει. Μέσα απο όλες τις όμορφες και άσχημες καταστάσεις κάτι μάθαιναν και συνέχιζαν. Για μας ήταν ο Κ. και η Λ. Ακόμα και όταν συνέβαινε κάτι και βλέπαμε τον Κ. σταναχωρημένο σκεφτόμασταν οτι δεν μπορεί να χωρίσουν αυτοί οι δύο. Και συνέχιζαν. Και ήταν καλά μαζί.
Κάποια στιγμή συνέβει κάτι πολύ δυσάρεστο. Μετά απο αυτό ο Κ. κλείστηκε στην στεναχώρια του, η Λ. στον εγωισμό της. Και πέρασε ο καιρός χωρίς να μιλάνε. Τίποτα.
Και όμως πέρασε ο καιρός, πέρασαν δεκαοχτώ μήνες και να που τώρα σιγά-σιγά κάτι γίνεται μεταξύ τους.




11 σχόλια:

  1. και αν θα ειναι μαζί. έχασαν 18 μήνες. που μπορεί να είναι λίγος καιρός, μπορεί και να μην είναι.
    έχω την εντύπωση όμως ότι στα δύσκολα δοκιμάζονται οι σχέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ μαζί σου.
    Σε κάποιες βέβαια περιπτώσεις στα δύσκολα είναι που σοκάρεσαι απο τις αντιδράσεις του άλλου.
    Θα δείξει για τον καλό μου φίλο.
    Τα λέμε σύντομα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άλλοι ξαναβρίσκονται μετά από χρόνια. Το ξανάσμιγμα όμως- παρότι ρομαντικό, δεν εξασφαλίσει πάντοτε και την καλή συνέχεια. Θέλουν καθημερινή δουλειά οι σχέσεις.
    Καλή τύχη στο ζεύγος
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γι' αυτό καη η ιστορία δεν έχει τελειώσει ακόμα!
      Συμφωνώ μαζί σου.
      Θα δείξει...τα λέμε σύντομα

      Διαγραφή
  4. Ο χρόνος είναι ο χειρότερος γιατρός που λέει και το τραγούδι. Τίποτα δεν γιατρεύει, ευτυχώς που μάλλον το κατάλαβαν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορεί κάποιοι άνθρωποι να "γιατρεύονται" όταν περνάει ο καιρός και ξανασυναντιούνται. Μακάρι να είναι για καλό, ανεξάρτητα απο την έκβαση της κατάστασης.

      Διαγραφή
  5. μακαρι ολοι να ηταν ετσι και να γινοταν επανασυνδεση...δυστυχως, δεν γινεται παντα.

    καλο σαβ/κο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ilia μου και εδώ ακόμα δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει ακριβώς. Εχω τις επιφυλάξεις μου επειδή έσπασε πραγματικά μια φορά το γυαλί. Όπως ήδη έχω πεί: Θα δείξει.
      καλή Πρωτομαγιά!

      Διαγραφή
  6. Δεν πιστεύω πως οι σχέσεις μπορούν να παρομοιαστούν με ένα "γυαλί". Είναι τόσα που εμπλέκονται, τα συναισθήματα, η ανθρώπινη ψυχοσύνθεση, οι μνήμες και οι καταστάσεις, κάτι πολύ πιο πολύπλοκο από ένα γυαλί που σπάει...
    Μπορεί να έκλεισε ένας μεγάλος κύκλος, μπορεί να έκαναν απλά ένα διάλειμμα... Ο χρόνος θα δείξει -εδώ θα συμφωνήσω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η χρήση της λέξης "γυαλί" έχει μεταφορική σημασία. Εννοείται ότι οι ανθρώπινες σχέσεις είναι περισσότερο περίπλοκες αλλά το ίδιο εύθραστες όπως ένα γυαλί.
      Να είσαι καλά.
      Καλημέρα

      Διαγραφή