Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Ο Κινέζος

¨Οταν πρόκειται για αμπελοφιλοσοφία όλοι είναι πρώτοι. Μέσα σε αυτή την χαοτική κατάσταση που ζούμε τα τελευταία χρόνια με αποκορύφωμα τον τελευταίο μήνα, έρχεται σαν κερασακι στην τούρτα η χαστουκοπατινάδα ενός πολιτικού προσωπου απο ένα άλλο εκλεγμένο πρόσωπο του λαού σε πρωϊνή εκπομπή. Δεν θα σταθώ στο γεγονος, δηλώνω εξαρχής οτι είμαι ενάντια σε οποιαδήποτε μορφή βίας, είτε λεκτική είτε σωματική σε οποιονδήποτε άνθρωπο και ιδιαίτερα σε μια γυναίκα. Θα σταθώ περισσότερο στον απόηχο του συμβάντος και πιο συγκεκριμένα σε σχόλια και αντιδράσεις ανθρώπων που γνωρίζω.  Αυτή η υποκρισία να καταδικάσουν το γεγονός (που εννοείται οτι είναι κατακριτέο) εκφράζοντας λόγους περί ανανδρείας του ανθρώπου που το διέπραξε, με έχει αφήσει άφωνο. Και εξηγώ ευθείς αμέσως το λόγο.  'Οταν ρε "φιλε" εσύ ο ίδιος που κατακρίνεις την πράξη αυτή την έχεις διαπράξει και εσύ ο ίδιος, με ποιά ακριβώς λογική την καταδικάζεις? Με τη λογική του μετανιωμένου? Δεν ισχύει διότι ποτέ δεν ζήτησες συγνώμη, όχι οτι θα άλλαζε κάτι αλλά έτσι για το τυπικό κομμάτι. Όπου καθόσουν και έλεγες πως για κανένα λόγο οποίος και αν είναι ο συνομιλητής σου, όσο εριστικός και αν είναι, όσο και να σε προκαλεί δεν δικαιολογείται ποτέ οποιαδήποτε βίαιη συμπεριφορά!? Και δεν ντρεπόσουν που βρισκόμουν λίγα μέτρα παραπέρα και γνώριζες οτι σε ακούω, όπως γνώριζες οτι ξέρω οτι είχες χτυπήσει τη γυναίκα σου στο παρελθόν αλλά αντιθέτως συνέχιζες να χαρακτηρίζεις τον συγκεκριμένο τύπο με μεγάλη ευκολία!?! Βέβαια οι ακροατές σου δεν σε γνωρίζουν, μπορείς να παίξεις καλά το "ρόλο" σου.  Και γυρνάω σε εμένα για ακόμα μια φορά να αναρωτιέμαι τι είναι χειρότερο απο τα δύο: ο άνθρωπος που διαπράττει μια τέτοια πράξη ή αυτός που την διαπράττει και το παίζει μετά "κινέζος" ...μήπως πρέπει να τους το πεί κάποιος στα κινέζικα???τσινκ τσουνκ τςσάνγκ ζίου ζίτσου καράτε ( ο "κινέζος" θα καταλάβει )

4 σχόλια:

  1. ..η υποκρισία μερικών, οντως είναι παροιμιώδης...γενικά, η βία ειναι καταδικαστέα...και γεννάει βια..

    καλο πρωινό Κυριακής :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Ηλία μου,
      συμφωνώ απόλυτα μαζί σου και συμπληρώνω πόσο θλιβερό είναι να "βλέπεις" όλους αυτούς τους υποκριτές να κυκλοφορούν αναμεσά μας.
      Να είσαι καλά!

      Διαγραφή
  2. Είχε δίκιο ο Γκάντι όταν έλεγε "είναι καλύτερα να είμαστε βίαιοι, αν έχουμε βία μέσα μας, παρά να φοράμε το μανδύα της μη-βίας για να καλύψει την ανικανότητά μας".
    Σε χαιρετώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου xristin,
      συμφωνώ απόλυτα με τον Γκάντι!
      Να είσαι καλά!

      Διαγραφή