Τετάρτη 23 Μαΐου 2012


Η ιστορία σήμερα αφορά έναν πρίγκιπα...
Δεν είναι σαν τους άλλους...
δεν έχει πια άλογο αλλά αυτοκίνητο (μπορεί και παπάκι, μικρή σημασία έχει η διαφορά),
δεν φοράει φανταχτερά ρούχα και μπότες αλα ρομπέν των δασών αλλά tshirt, τζίν και all star,
και το κυριότερο απο όλα δεν είναι πια ο ρομαντικός, γλυκός ιππότης που τα βάζει με όλα τα θηρία και ξεπερνάει όλες τις αντιξοότητες για να σώσει τη μια και μοναδική αγαπημένη του αλλά ένας μαλάκας και μισός, απόλυτα ευνουχισμένος, φαντασιόπληκτος που ανα διαστήματα είναι και με κάποια διαφορετική κοπέλα ερωτευμένος, φαινομενικά πνευματώδης αλλά σαφώς με καμία ουσία στο βάθος και ακόμα χειρότερα αν τον βάλεις να αναπτύξει τις ιδέες του εγγράφως. O ίδιος βέβαια έχει την τρομακτική ψευδαίσθηση οτι είναι και πολύ ωραίος τύπος με (τρομακτικά πραγματικά απο την απόλυτη μαλακία) υπαρξιακά ερωτήματα.
Φαντάζομαι κάνει εντύπωση αυτή η έντονη και ξεκάθαρη θέση μου για τους “πρίγκιπες” αλλά δεν είναι εντελώς τυχαία και σίγουρα παίζει καθοριστικό ρόλο το γεγονός οτι είμαι και εγώ άντρας και πραγματικά ντρέπομαι για αυτό το “φαινόμενο”.
Αυτόν τον “πρίγκιπα” κάποια γυναίκα μια φορά (μπορεί και περισσότερες) τον έχει συναντήσει. Εντυπωσιάζει στην αρχή (αυτή η αίσθηση μπορεί να κρατήσει και καιρό, εξαρτάται πόσο μάστορας η καλύτερα βλαχομάστορας είναι ο “πρίγκιπας”), κάποια στιγμή όμως έρχεται η απόλυτη απομυθοποίηση. Συνήθως όταν σφίξουν οι κώλοι και απο τα je t'aime και mon amour έρθουν στην πραγματικότητα. Που η πραγματικότητα περιέχει την καθημερινότητα και ώς επι το πλείστον η καθημερινότητα περιέχει άγχος, υποχρεώσεις, ευθύνες κ.α πολλά που όμως δεν ταιριάζουν σε έναν “πρίγκιπα” . Γιατί στην αμπελοφιλοσοφία ή όταν πίνουμε τα τσίπουρα και γενικώς αράζουμε, όλοι πολύ ωραία τα λέμε, (η αλήθεια είναι οτι ένας “πρίγκιπας” τα λέει καλύτερα, καταλαβαίνεις έχει εντριφήσει στο θέμα) όταν όμως καλείται να αποδείξει πόσο πρίγκιπας-κύριος είναι τότε είναι που χωλαίνει η κατάσταση.
Κάπως έτσι συνέβησαν τα πράγματα.

Αφιερωμένο σε όλους τους "πρίγκιπες" που:
  1. Χαλάνε την “πιάτσα” και μετά δυστυχώς πέρνει και εμάς η “μπάλα”
  2. Ελπίζω κάποια στιγμή να βρεθούν κάποιοι να τους πάρουν χαμπάρι και να τους ξεμπροστιάσουν (γιατί δυστυχώς μαζεύουν γύρω τους όποιους τελοσπάντων μαζεύουν
    και ζούνε το μύθο τους, βέβαια και αυτοί που είναι γύρω τους κατά 99% δεν ξέρουν με ποιόν έχουν να κάνουν)

12 σχόλια:

  1. ..."χαμηλα τη μπαλα" και προχωραμε...
    στο τελος ο καλος δικαιωνεται...

    καλο βραδυ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα Ηλία μου!
      Άντε να δούμε γιατί "τρώμε" πολύ ταλαιπωρία εμείς οι ταπεινοί!
      Καλημέρα

      Διαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Κάνω και κάτι άλλο...μπάς και ξορκίσουμε το κακό.
      Καλημέρα!

      Διαγραφή
  3. Θα σου πω κάτι ως γυναίκα που είμαι. Καλό είναι να υπάρχουν όλοι αυτοί οι πρίγκιπες που αναφέρεις και να περνάνε από τις ζωές μας. Γιατί όταν έρθει ο πραγματικός πρίγκιπας θα τον εκτιμήσουμε και θα καταλάβουμε τι εστί πραγματικά να "τα βάζει με όλα τα θηρία και ξεπερνάει όλες τις αντιξοότητες για να σώσει τη μια και μοναδική αγαπημένη του", που λες κι εσύ.

    Φυσικά κάποιες από εμάς το καταλαβαίνουμε και αυτό αυτόματα μας κάνει τυχερές (αλλά και συνετές). Οι υπόλοιπες τον πραγματικό πρίγκιπα τον θεωρούν ξενέρωτο και γουστάρουν να τρώνε φρίκες με τους "πρίγκιπες" και να γκρινιάζουν γιατί όλοι οι άντρες είναι μλάκες.

    Τρου στόρυ! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχει και αυτή η κατηγορία γυναικών που περιγράφεις και καλά κάνουν και συσχετίζονται με τους ανάλογους "πρίγκιπες".
      Αλλά υπάρχουν και πολλές άλλες που εκτιμούν και θέλουν υγιείς και όμορφες σχέσεις και για κακή τους τύχη `'έπεσαν" στον "πρίγκιπα" με συνέπεια να χάσουν την εμπιστοσύνη τους απο την ταλαιπωρία που πέρασαν. Χαίρομαι που ανήκεις στις τυχερές!
      Όπως λέει και ο Ηλίας στο τέλος ο καλός διακιώνεται!
      Καλημέρα

      Διαγραφή
  4. Δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες, αλλά και για κοινούς θνητούς. Κυρίως για τους τελευταίους, έχουμε και κρίση γμτ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι "πρίγκιπες" της ιστορίας μας δεν μασάνε...ούτε με την κρίση!
      Για εκείνους είναι επάγγελμα να είσαι "πρίγιπας"!
      Καλημέρα μάνα!

      Διαγραφή
  5. Φοβού τους "πρίγκηπες" και δώρα φέροντες!!!... Είναι τόσο καλή η μεταμφίεση όμως σε βατράχους (έχουν εντρυφήσει στο θέμα όπως κι εσύ ανέφερες) που μπορεί να περάσει καιρός ώσπου να παρουσιαστεί ο αληθινός εαυτός τους...Πάντα, ευτυχώς, η αλήθεια έχει τον τρόπο της -αργά ή γρήγορα- να μας φανερώνεται. Και μην ξεχνάς πως "όλα εδώ πληρώνονται"... Καλημερούδια! με φιλάκι γλυκό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευαγγελία μου έχεις απόλυτα δίκιο.
      Σε κάποιες περιπτώσεις (μπορεί και σε πολλές) όταν αποδεικνύεται ποιοι πραγματικά είναι οι καταστάσεις να έχουν γίνει εξαιρετικά περίπλοκες που να μην μπορεί μια κοπέλα να ξεμπερδέψει τόσο εύκολα (κυρίως ψυχολογικά). Εύχομαι μόνο να τους πέρνετε χαμπαρι πολύ γρήγορα χωρίς να έχετε ¨επενδύσει¨το μελλον πάνω τους!
      Μου κάθονται πολύ στο στομάχι όλοι αυτοί οι τύποι και δεν μπορώ να μην το σχολιάσω!
      Να είσαι καλά! Καλημέρα :0)

      Διαγραφή
  6. Πες τα! μαζί σου συνάδελφε φιλόσοφε (εγω κρυβομαι ακόμα!)!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή