Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Το κλάμα


Είναι πολύ συγκινητικό να βλέπεις ανθρώπους να ανοίγουν την ψυχή τους, να μην φοβούνται να τσαλακωθούν μπροστά στα μάτια σου. Κάτι τέτοιες στιγμές νιώθω πόσο αδύναμοι, και θα μπορούσα να πώ ίσως και ίδιοι, γινόμαστε όλοι απένατι στο πόνο. Η βασική διαφορά έγκυται στον τρόπο που τον εκφράζει ο καθένας....
Δεν έχω αμφισβητήσει ποτέ οποιοδήποτε συναίσθημα υποστηρίζει κάποιος οτι νιώθει. Ανεξάρτητα με το αν το καταλαβαίνω ή όχι σε καμία περίπτωση δεν έχω το δικαίωμα να το αμφισβητήσω. Βέβαια αυτή η σκέψη παύει να ισχύει όταν ο "άλλος" ξεπερνάει τα όρια και πάυει να σέβεται την υπαρξή μου, όχι απαραίτητα γιατί χρησιμοποιεί βωμολοχίες ή κρατάει αρνητική σταση απεναντί μου αλλά γιατί απλά δεν σέβεται την επιθυμία μου όσο αντίθετη και αν είναι απο αυτό που ο ίδιος επιθυμεί.
Όπως σχεδόν πάντα το "έναυσμα" και για αυτή την ιστορία ήταν μια κουβέντα που έκανα το σκ με αγαπημένο πρόσωπο και μέσα απο αυτή θυμήθηκα μια δική μου ιστορία.
Ο έρωτας είναι μια συναισθηματική κατάσταση που πιστεύω απόλυτα οτι εξαρτάται, εκτός απο την χημεία μεταξύ των δύο ατόμων, και απο το νοητικό και πνευματικό επιπεδό τους. Το σεξ είναι η σωματική επαφή μεταξύ των δύο (για κάποιους μπορεί και τριών, τεσσάρων κ.τ.λ) ατόμων που εμπλέκονται σε σχέση ή μη. Η αγάπη είναι μια πολύ μεγάλη κουβέντα που περικλύει πολλά, ίσως γι'αυτό το λόγο είναι και τόσο σημαντική (τουλάχιστον για εμένα). Τη λέξη "σ'αγαπώ" την έχω χρησιμποποιήσει ελάχιστες φορές μέχρι σήμερα στη ζωή μου, παράδοξο θα μου πείς για ένα άτομο ευαίσθητο και ρομαντικό σαν και εμένα. Θεωρώ οτι η αγάπη δεν είναι λόγια. εκτός και αν είσαι ποιητής ή συγγραφέας, για τους "κοινούς" ανθρώπους σαν εμάς είναι πράξεις. Το ίδιο και ο έρωτας. Μπορείς να πείς  βαρύγδουπα λόγια αλλά αν δεν είσαι εκεί χάνουν την αξία τους. Ο καλύτερος συνδυασμός για μένα είναι τα λόγια τα οποία συνοδεύονται απο πράξεις.
Πρίν κάποια χρόνια ήμουν μαζί με έναν άνθρωπο (γυναίκα εννοώ) για περίπου δύο χρόνια. Να σημειώσω οτι μέσα στις σχέσεις έχω μια "μαγική" ικανότητα επειδή μέχρι σήμερα δεν έχω βρεί αυτο που θέλω να την τροφοδοτώ πλάθωντας την στο μυαλό μου, απο το ελάχιστο που θα δώ στον άλλο να χτίζω μια ολόκληρη ιστορία. Δεν εννοώ οτι δεν είχα κανένα κοινό μαζί της απλά μπορεί να είναι κάποια στοιχεία, σημαντικά βέβαια, όπως η καλοσύνη και η ευγένεια. Έτσι και εκείνη τη φορά.
Ήταν μια πολύ γλυκιά και ευγενική κοπέλα, έξυπνη και δραστήρια. Είχε κοινωνικές ευαισθησίες, άποψη και αξίες. Το γεγονός οτι μπορούσαμε να συζητάμε απο τις πρώτες φορές που βγήκαμε ήταν καταλυτικό για να προβώ εντέλει στο μεγάλο βήμα να δημιουργήσω μαζί της συντροφική-ερωτική σχέση. Μειονεκτήματα υπήρχαν, όπως πάντα, π.χ.δεν ακούγαμε την ίδια μουσική, δεν μας άρεσε το ίδιο είδος ταινιών κινηματογράφου, δεν μπορούσε πάντα να καταλάβει την μελαγχολία μου (προς το τέλος ειδικά καθόλου, είχα φτάσει να πνίγομαι και να σκάω μέσα σε όλο αυτο). Τελοσπάντων, οι πρώτοι έξι μήνες ήταν πολύ όμορφοι γιατί μπορούσαμε να μιλάμε. Συζήταγα μαζί της ο,τι με απασχολούσε, απο το πιο απλό μέχρι το πιο σύνθετο, απο το τι νιώθω μέχρι τι συμβαίνει στο κόσμο και επειδή επικοινωνούσαμε θεωρούσα οτι ένα σημαντικό κομμάτι ήταν καλλυμένο σε συνάρτηση και με την σεξουαλική μας ζωή η οποία ήταν πάρα πολύ καλή (σημαντικό για μια ερωτική σχέση). Τα υπόλοιπα που μου άρεσαν τα έκανα μόνος μου. Καθώς όμως οι μήνες περνούσαν και συνέβεναν και διάφορα πράγματα μεταξύ μας μέσα στην καθημερινότητα αρχίσαμε να δυσανασχετούμε. Είχε κουραστεί που έλεγα συνέχεια "όχι" σε ό,τι μου πρότεινε να κάνουμε (βαριόμουν τα μερη που της άρεσαν) και που προτιμούσα να κάθομαι μόνος μου τόσες ώρες. Η αλήθεια είναι οτι αυτό που ξέρω πολύ καλά όλα αυτά τα χρόνια είναι να νιώθω μονος μου και όταν επιβεβαιώθηκε οτι και σε αυτή τη σχέση είμαι μόνος άρχισα να κλείνομαι σαν το στρείδι. Της είχα μιλήσει και μου είχε μιλήσει για το πως νιώθουμε και πάντα στο τέλος υπήρχε ένα "κενό" το οποίο το έβλεπα μόνο εγώ. Δεν πιστεύω οτι αυτό συνέβαινε γιατί δεν είχαμε τα ίδια ενδιαφέρονται κυρίως νομίζω ήταν οτι δεν είχαμε ψυχική επαφή και σε συνδιασμό με όλα τα άλλα είχε αυτό το αρνητικό αποτέλεσμα στο τέλος.
Αυτό όμως που μου έκανε τεράστια εντύπωση ήταν οτι όταν χωρίσαμε δεν φανταζόμουν ποτέ την τεράστια απόκλειση συναισθημάτων που έδειξε σε σχέση με όταν είμασταν μαζί. Ενώ τα είχαμε συζητήσει άπειρες φορές (είμαι της συζήτησης πως να το κάνουμε), είχα φτάσει στο σημείο να βγαίνουμε για φαγητό και να μην έχω τίποτα να πώ αλλά και ό,τι μου έλεγε να μου είναι αδιάφορο. Σταματήσαμε να συζητάμε, μετά απο λίγο σταματήσαμε και να κάνουμε σέξ (μια φορά στο τόσο) ε, νομίζω οτι πια ήταν ξεκάθαρο τουλάχιστον για μένα. Γινόταν η μια συζήτηση μετά την άλλη και κάθε φορά σοκαριζόμουν και περισσότερο. Είναι εντυπωσιακή η ικανότητα του ανθρώπου να προσαρμόζεται.Όσες φορές της είχα πεί πως νιώθω μου απάνταγε οτι όλα θα αλλάξουν. Αυτό βέβαια δεν συνεβαινε ποτέ. Και όταν μια μέρα της είπα οριστηκα οτι θέλω να χωρίσουμε ξεκίνησε το δράμα (ν.2 γιατί ζούσαμε ούτως ή άλλως ένα δράμα). Ατελείωτα τηλέφωνα και μυνήματα. Με πίεζε αφόρητα και προσπαθούσε να μου δημιουργήσει οποιαδήποτε ενοχή ήταν δυνατόν. Ισχυριζόταν οτι έκλεγε παντού, την ώρα που οδηγαέι, που δουλεύει, που πλένει τα πιάτα, που κάνει μπάνιο κ.τ.λ. Μου ήταν αδύνατο να το πιστέψω διότι ούτε τα μισά δεν έκανε απο αυτά που μου έλεγε ούτε οταν είμασταν μαζί. Παράνοια με λίγα λόγια.Και όταν κάποια στιγμή γύρισα και της είπα οτι καταλαβαίνω απόλυτα πως νιώθει και ειλικρινά μακάρι να μπορούσα να το αλλάξω και οτι και εγώ νιώθω την απόλυτη ματαίωση και απογοήτευση αλλα δεν την φορτώνω συναισθηματικά μου απάντησε :΄'Εγώ σε αγαπώ αλλά εσύ δεν νομίζω να έχεις αγαπήσει ποτέ".
Κάποιες φορές σκέφτομαι οτι ίσως είναι πιο ευτυχισμένοι οι άνθρωποι που εκδηλώνουν ό,τι νιώθουν αδιαφορώντας τελείως για το πως νιώθουν οι άλλοι. Εγώ δεν μπορώ να το κάνω και ιδιαίτερα στο πόνο, είμαι πάντα σιωπηλός. Κλείνομαι στον εαυτό μου όπως το πληγωμένο ζώο που γλύφει τις πληγές του μέχρι να τις γιατρέψει, αν τα καταφέρει.







54 σχόλια:

  1. ..καθενας το βιωνει διαφορετικα...αντιδραει-πραττει αλλιως..

    η αγαπη δεν εχει συνταγες..πραγματικα καθενας κανει, οτι του ερθει εκεινη την ωρα!!

    καλη βδομαδα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μου άρεσε πολύ η ιστορία αυτό γιατί μου θύμησε μια δικιά μου. Ένοιωθα στο παρελθόν όπως εσύ ampelofilosofe. Μπορεί να είμαι γυναίκα και από ότι καταλαβαίνω είστε άντρας οπότε μάλλον σκεφτόμαστε διαφορετικά. Όμως από την πλευρά της γυναίκας να σας πω ότι πολλές φορές δεν μπορούμε να πιστέψουμε στην αλλαγή ενός άντρα και αυτό έπαθα εγώ στο παρελθόν. Όλα έμοιαζαν τέλεια στη σχέση μας που ήταν βέβαια μικρότερη κατά μισό χρόνο. Κάποια στιγμή εγώ κλείστηκα στον εαυτό μου, μου άρεσε πολύ αυτό που είπατε για στρείδι. Έτσι ένοιωθα ακριβώς. Δεν ήταν του μυαλού μου παιχνίδια αλλά τον ήθελα όντως όπως ήταν και περισσότερο όπως περίμενα ότι θα γίνει ο ίδιος. Όμως κάτι τον κόλαγε και δεν γινόταν όπως ήθελα. Το στρείδι κάποια στιγμή έκλεισε με ορμή. Με τα πολλά οδηγηθήκαμε στο χωρισμό. Εκείνος άλλαξε τελείως συμπεριφορά έβγαλε έξω όσα ένοιωθε για μένα σε σημείο πραγματικά να μην τον πιστεύω. Όπως εσείς την πρώην σας. Μου το έλεγαν κοινοί φίλοι αλλά αρνούμουν να το πιστέψω. Εγώ πονούσα κρυφά μέσα μου είναι και το ζώδιο τέτοιο που δεν επιτρέπει να εκφράζομαι πολύ ενώ είμαι και εγωίστρια. Είχα πληγωθεί αλλά το έκρυβα. Δεν έδωσα τότε την ευκαιρία που ζητούσε εκείνος αλλά και στον εαυτό μου για να τον δω με άλλο μάτι με το μάτι που τον έβλεπα στην αρχή της σχέσης μας. Θέλετε να μάθετε το αποτέλεσμα; Κάποιο καιρό μετά μετά ένιωσα θλίψη και μοναξιά τόσο μεγάλη που το στρείδι έσπασε. Δεν είχα όμως το κουράγιο να τον προσεγγίσω γιατί φοβόμουν όσα του είχα πει στην προσπάθεια να με αφήσει ήσυχη και να μην πονάω τόσο επειδή τον έβλεπα να πονάει. Το συμπέρασμα που βγάζω από αυτή την εμπειρία μου που έχει και άλλες συνέχειες αλλά ίσως είναι βαρετό να τις αναφέρω παρά το ότι είναι τελικά hapy end είναι ότι πολλές φορές νομίζουμε ότι δεν έχουμε κάνει λάθη και έχουμε κάνει τα πάντα δεν έχουμε το κουράγιο να κάνουμε κάτι ακόμα. Είναι οι εποχές που το στρείδι όπως είμαστε εμείς κλείνει. Τότε όμως κάποιος πρέπει να το κρατήσει ανοιχτό. Η αγάπη μας για τον άλλο ανυ πάρχει βαθιά οι φίλοι που μας καταλαβαίνουν χωρίς να μας χαιδεύουν η πιθανότητα να έχουμε κάνει λάθος. Κάτι από όλα αυτά πρέπει να μας κρατήσει ανοιχτό για να μη κάνουμε το μεγάλο λάθος για να μην είναι αργά όταν το μετανοιώσουμε. Στους άντρες δεν ξέρω τα γράφεται καλύτερα εσείς ampelofilosofe

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παρά τη ωραία γραφή σου φίλε με άφησες με ένα κενό και μένα. Γιατί να είσαι πληγωμένος μετά από χρόνια με αυτή τη κοπέλα αφού δεν ταιριάξατε;
    Αυτό βλέπω από τα γραφώμενα σου. Είμαι της άποψης ότι η ζωή είναι μικρή για να πονάμε διώχνωτας ανθρώπους που αγαπούμε. Μου έχει συμβεί στο παρελθόν και το πληρώνω με τη μοναξιά. Θα συνεχίσω ομως την κριτική μου όπως κάνω σε κάθε ποστ σου για το δυσιπόστατο που έχουμε όλοι σαν χαρακτήρες και μη με παραξηγείς. Βλέπω ότι συγκινήσε με τους ανθρώπους που τσαλακώνονται μπροστά σε άλλους αλλά τη γυναίκα αυτή δεν την πίστεψες ούτε σε συγκίνισε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χαχαχα...Ο καλύτερος συνδιασμός δεν λες τίποτα...Λόγια και πράξεις...Πιο εύστοχο δεν πάει...Αν βρεις ποτέ κάτι(όχι τέτοιο φυσικά)έστω παρόμοιο σε παρακαλώ ενημέρωσε με και εμένα..!!Τυχαίνει να ανήκω στην κατηγορία ''Θα πάω και ας μου βγει και σε κακό''...Δεν ξέρω αν είναι αξιοζήλευτο αυτό το χαρακτηριστικό στους ανθρώπους αλλά όσον αφορά εμένα δεν θα το έλεγα ούτε καλό ούτε κακό..Βλέπεις συνήθως οι άνθρωποι αναγνωρίζουν τον αυθορμητισμό και την ευθύτητα αλλά ποτέ δεν έχουν το σωστό timing...Πάντα το εκτιμούν εκ των υστέρων...Πολλές φορές όμως σου αρκεί να αφήνεις μια γλυκειά γεύση στον άλλον..Πάντως τα λες πολύ καλά σε γενικές γραμμές..Συνέχισε έτσι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @LogiaKaiSiopes. Σου αρέσει να μένει μόνο μια γλυκειά γεύση στον άλλο; Είναι λίγο καταθλιπτικό αυτό να μην μπορείς να τη γεύεσαι και εσύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ilias Πόσο δίκιο έχεις Ηλία. Σε όλους έχει τύχει να αγαπήσουμε τρελά να ερωτευτούμε και στην απώλεια να κάνουμε διάφορες τρέλες. Βγάζουμε τα κρυμμένα συναισθήματα μας σε καταστάσεις απώλειας ο καθένας με διαφορετικό τρόπο. Είναι όμορφο είναι όταν υπάρχει αγάπη και εκδηλώνεται. Δεν μπορώ να ανεβάσω το τραγούδι "τι γλυκό να σε αγαπούνε" νομίζω της Γαλάνη που τα λέει ολα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θα συμφωνήσω κι εγώ με τον Ηλία. Ο καθένας πονάει και αντιδράει διαφορετικά...
    Ίσως και αλήθεια να αντέδρασε έτσι η κοπέλα, ίσως και αλήθεια να σ' αγαπούσε...
    Καλό σου μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ερωτευμένη σχιζοφερνή οι γυναίκες υπερβάλουν λίγο γιατί το έχετε εύκολο το κλάμμα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν τον αγαπούσε πολύ τον αμπελλοφιλόσοφο. Οι αντρες ήμαστε πολύ δύσκολοι στο κλάμμα αλλά αν δείς αντρα να κλαίει έχει αγαπήσει σίγουρα πολυ. Δε σπάμε εύκολα την εικόνα του σκληρού αν δεν νοιώθουμε πολλά μέσα μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το ίσως είναι περιτό "ερωτευμένη σχιζοφρενής" γιατί ψεύτικη αγάπη και πόνος δεν υπάρχει. Συχνά νoιώθουμε αυτό που λέει ο αμπελοφιλόσοφος "προσπαθούσε να μου δημιουργήσει οποιαδήποτε ενοχή ήταν δυνατόν" αλλα όταν απομακρινόμαστε από τα γεγονότα καταλαβαίνουμε ότι ήταν αγνή αγάπη και πόνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φίλε ampelofilosfe γιατί το άφησες το ποστ σου χωρίς τοποθέτηση δικη σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Nomizo oti eisai poli skliros me tous anthropous. Eno exeis mia evaisthiti psihosinthesi opos fainetai se osa grafeis bgazeis mia megali sklirada sto teleftaio. Klasikow andras diladi. I kopela ponese giati se exase esy ponas episis den katalabainei kaneis giati eisai toso skliros. Fainetai oti kai esy tin agapises poli. Giati na eiste toso skliroi me oses sas agapoun?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τα σχόλια σας γιατί με βοηθούν στις σκέψεις μου. Ζητώ συγνώμη που άργησα να πάρω θέση αλλά πραγματικά είχα κάποιες δύσκολες μέρες. Θέλω ν' απαντήσω στον καθένα σας ξεχωριστά αλλά και σε όλους μαζί μιας και γίναμε παρέα

    @ Ilia μου,
    Συμφωνώ απόλυτα σε όσα λες και στηρίζω την διαφορετικότητα των ανθρώπων. Άλλωστε το "διαφορετικό" ερωτευόμαστε. Η δυσάρεστη γεύση που μου έμεινε από την σχέση αυτή, δεν είναι η αντίδραση της αλλά ο χρόνος που αντέδρασε. Δεν θέλησε να προλάβει.. αλλά την θορύβησε μόνο το "τέλος".
    Καλό βράδυ να έχεις!!!



    @ Αγαπητή MaryKats,
    χαίρομαι ιδιαιτέρως που το θέμα προσεγγίζεται κι από την "γυναικία" του πλευρά. "Όμως από την πλευρά της γυναίκας να σας πω ότι πολλές φορές δεν μπορούμε να πιστέψουμε στην αλλαγή ενός άντρα", μου γράφεται και ίσως να έχετε δίκιο. Η αλλαγή όμως η δική μου δεν ήταν τόσο ξαφνική. Πήρε το χρόνο της και συνοδευόταν από συζητήσεις επί συζητήσεων και ουσιαστικά επισημάνσεις ότι αυτό που άλλαζε ήταν ο τρόπος που πια έβλεπα τα "κενά" μας. Δεν έγινα άλλος, απλά ένιωθα αλλιώς! Ήθελα να το αντιμετωπίσουμε μαζί (με την κοπέλα μου) αλλά δεν αντιλαμβανόταν το μέγεθος. Αυτά που κάποτε μου φαινόντουσαν μικρά κάποια στιγμή μεγάλωσαν και μ' έπνιξαν ώσπου κουράστηκα και κλείστηκα. Δεν είναι πως δεν πόνεσα ούτε και πως δεν πληγώθηκα. Όταν όμως το πρόβλημα δεν το αντιμετωπίσεις στην αρχή του μετά γίνεται χάσμα και δεν κλείνει. Τα έιχα πει και ξαναπεί και κάθε φορά μου έλεγε πως όλα θα τα διορθώσουμε αλλά δεν γινόταν καμμία προσπάθεια. Δεν αμφισβητώ τον πόνο της (και το κλάμα της) αλλά ήρθε πολύ αργά....
    Καλώς ήλθατε στο μπλογκ και ευχαριστώ για τα σχόλια σας!


    @Sotiri,
    Θα προσπαθήσω με τον καλύτερο τρόπο να σε καλύψω...... Είμαι πληγωμένος γιατί πιστεύω ότι σε κάθε σχέση που δημιουργούμε, ξεκινάμε με τις καλύτερες των προθέσεων και κάνουμε όνειρα. Όπως αναφέρω και στην αρχή της ιστορίας μου, είχα "πλάσει" στο μυαλό αλλά και στην καρδιά μου αν θες, την σχέση αυτή μιας και ξεκίνησε πολύ θετικά σημάδια. Τα βρίσκαμε και προχωράγαμε πολύ όμορφα αλλά δεν ήταν αρκετό! Κάθε τι που τελειώνει άδοξα, σου αφήνει κενό και μια ανάμνηση που συνοδεύεται από ένα ΓΙΑΤΙ. Γιατί δεν μπόρεσε να δει τι με έδιωχνε από εκείνη? Γιατί δεν προσπάθησε να τ' αλλάξουμε? Γιατί μου έλεγε πως όλα θα φτιάξουν ενώ δεν το πίστευε? Γιατί πάλεψε για μένα όταν έιχα πια φύγει? Γιατί στο τέλος ακύρωσε όλα μου τα συναισθήματα???????????????
    Καλό Βράδυ φίλε μου!


    @Καλή μου LogiaKaiSiopes,
    νομίζω πως είσαι τόσο πολύ μέσα σε αυτό που θέλησα να πω με αυτήν την ανάρτηση! Λόγια που γίνονται πράξεις, τίποτα παραπάνω!
    "Όσες φορές της είχα πεί πως νιώθω μου απάνταγε οτι όλα θα αλλάξουν. Αυτό βέβαια δεν συνεβαινε ποτέ.....". Αυτή η φράση είναι όλο το νόημα!
    Να' σαι καλά που μ' ένιωσες τόσο!!!


    @Γλυκιά μου Ερωτευμένη Σχιζοφρενής,
    Δεν αμφισβητώ πως με αγάπησε αλλά φοβάμαι ότι το έκανε μόνο για 'κείνη... Αν με αγαπούσε για "εμάς" θα έβλεπε το πρόβλημα και θα το πάλευε μαζί μου! . Ήταν υπερβολική στο χωρισμό κι αυτό ήταν οξύμορο με την συμπεριφορά της λίγο πριν το τέλος που ήταν αρκετά αδιάφορη. Στην ουσία εγώ αμφισβητήθηκα γιατί όταν "έκλεγα" έστω και σιωπηρά (όπως θα συμφωνήσω με τον Sotiri), δεν με βοήθησε!
    Καλό σου βράδυ!!!


    @Ntina μου,
    Μόνο σκληρός δεν είμαι! Δεν βγάζω σκληράδα ούτε για την κοπέλα αλλά ούτε για την αντίδραση της. Θέλω απλά να πω ότι καλό είναι όσοι μας αγαπούν, να μας καταλαβαίνουν επίσης. Άλλωστε συστατικό της αγάπης είναι η κατανόηση. Όταν εγώ πνιγόμουν, εκείνη αδιαφόρησε και με άφησε να πιστεύω πως θα είναι δίπλα μου στο να το ξεπεράσουμε. Δεν το έκανε! Ργώ όμως τον πόνο της τον καταλαβαίνω αλλά δεν το δικαιολογώ τουλάχιστον στον βαθμό που τον εξεφρασε γιατί κατά την διάρκεια της σχέσης μας, έπραττε αλλιώς! Αυτό δεν ήταν σκληρό από την πλευρά της? Ο χωρισμός πάντα πλήττει και τις δύο πλευρές!!!
    Φιλιά και καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ Αγαπητέ ampelofilosofe. Καλώς σας βρήκα έχετε φτιάξει ωραία παρέα εδώ. Πέρασα τα ίδια αλλά από τη πλευρά της γυναίκας. Ίσως μπέρδεψες όσα είπα γιατί και εγώ αν και γυναίκα ένοιωθα όπως εσύ στη σχέση που ανέφερα. Δεν ένοιωθα στην πλευρά της κοπέλας που αναφέρεις αλλά στη δικιά σου. Είχα κλειστεί σταν στρείδι επειδή δεν με καταλάβαινε σε αυτά που ζητούσα και τελικά έσπασε το γιαλί κάποια στιγμή. Εκείνος έπαθε μεγάλο ταρακούνημα και έκανε οπως σε εσένα η κοπέλα. Δεν πίστευα στην αλλαγή του νόμιζα ότι το κάνει απλά επειδή με έχασε. Είχα πεισμώσει και δεν δεχόμουν οτιδήποτε από αυτόν είχα πεισμώσει πολύ και γιατί άργησε να πάρει μπρος. Είμαι Ιχθύς και για αυτό πεισματάρα. Πίστευα το ίδιο που λες ότι αντέδρασε αργά και πως δεν θα άλλαζε ούτε θα μπορούσα να τον δω ξανά ερωτικά. Τον σκεφτόμουν συνέχεια και νευρίαζα αλλά τα νεύρα δεν με άφηναν να δω ότι η αλήθεια ήταν ότι τον σκεφτόμουν συνέχεια παρότι αρνητικά. Κάποια στιγμή κουράστηκε και με άφησε ήσυχη. Όταν έμεινα μόνη μου και έφυγε το πείσμα άρχισα να σκέφτομαι πιο ώριμα. Είχαμε πολλά βαθιά πράγματα μεταξύ μας συμπλήρωνε ο ένας τον άλλον ότι δεν είχα εγώ είχε εκείνος και ότι δεν είχε εκείνςο είχα εγώ. Με έπιασε το παράπονο γιατί να μην άκουγε και να μην διόρθονε όσα με ενοχλούσαν όταν έπρεπε για να μην καταλήξουμε στο “τέλος”. Αυτό το γιατί που αναφέρεις είχε γίνει μέσα μου πολύ μεγάλο. Όταν μένεις μόνο σου εσύ και ο εαυτός σου χωρίς θορύβους από άλλους, ακόμα και από τον άμεσα ενδιαφερώμενο, παρά μόνο με τις σκέψεις σου τα πράγματα γίνονται ποιο καθαρά. Φεύγει ο καπνός και βλέπεις τα πράγματα ποιο καθαρά. Μόνο μια καλή φίλη με βοήθησε εκείνο τον καιρό. Αποφάσισα να του δώσω μια ευκαιρία επειδή τα αισθήματα μου ήταν μεγάλα για αυτόν και τον σκεφτόμουν συνέχεια. Κατάλαβα ότι το πάθος που ένοιωθα για αυτον και είχε γίνει πείσμα και οργή έκρυβε και μεγάλη αγάπη. Αποφάσισα να τον δω σαν τον πρώτο καιρό που είμασταν μαζί και να του δώσω περιθώριο μήπως δω αλλαγή μετά τον χωρισμό αλλά και να απαντήσω στα “γιατί”. Είπα στον εαυτό μου ότι θα τον δοκιμάσω δυο μήνες να δω την αλλαγή του. Λοιπόν οι δυο μήνες έγιναν μια ζωή. :) Είμαστε εδώ και 9 χρόνια παντρεμένοι έχουμε δυο υπέροχα αγγελούδια και είμαστε πραγματικά ευτχισμένοι. Για αυτό με ακούμπησε η ιστορία που ανέφερες ampelofilosofe καθώς πιστεύω πολύ μέσα μου ότι η αγάπη είναι που έχει σημασία και η αγάπη είναι αυτή που κλείνει τα χάσματα που δημιουργούνται στο μυαλό μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Φίλε ampelofilosfe νομίζω ότι την έχεις αδικίσει τη κοπέλα και δεν έχω διάθεση να σε κοτράρω αλλά τα λέω πραγματικά. Αν εμείς δεν ανιγόμαστε όπως καταλαβαίνουν οι γυναίκες δεν θα μας καταλάβουν ποτέ. Λες “Γιατί μου έλεγε πως όλα θα φτιάξουν ενώ δεν το πίστευε?”. Αυτό δεν μπορείς να το ξέρεις γιατί από όσα λες το πίστευε και στο έλεγε αλλά δεν το έκανε. Δε σε ξέρω σα χαρακτήρα αλλά μήπως περίμενες από αυτή να προχωρήσει; Δηλαδή μηπως εσύ εισαι της αναμονής και περιμενεις από την άλλη να σε τραβήξει; Λες “Γιατί δεν προσπάθησε να τ' αλλάξουμε?”. Σε μια σχέση δυο ατομων ο ένας τραβάει τον άλλο και λες εσυ έχεις συνηθίσει να ζεις μόνος σου. Σκέφτομαι δηλαδή μην και εσύ δεν την τράβηξες να αλλάξεται επειδή είχες κλείσει και αν αυτό είχε γίνει θα σου μείνει μεγάλη πληγή από αυτό το γιατί. Λες “Γιατί δεν μπόρεσε να δει τι με έδιωχνε από εκείνη?” και η απάντηση μπορεί να είναι ότι δεν της έδωσες να καταλάβει καλά. Λες “Γιατί πάλεψε για μένα όταν έιχα πια φύγει?” Είμαι της γνώμης ότι όταν χάσεις κάτι το εκτιμάς και το εκτιμάς πραγματικά πολύ όπως δηλαδή ήταν μέσα σου πραγματικά. Σου είπα ότι πληρώνω με μοναξιά επειδή έδειωξα άνθρωπο που αγάπαγα και με αγάπαγε. Στον χωρισμό βγένουν τα κρυμμένα συναισθήματα που δεν βγάζουμε όταν ήμαστε σε σχεση και από ένα τέτιο πόνο μπορείς να αλλάξεις πραγματικά. Για αθτο που λες ότι ακύρωσε τα συναισθηματα σου δεν είναι παραλογο αφου στο χωρισμό λεμε και κουβέντες που δεν πιστεύουμε όταν πονάμε πολλύ. Αν όπως λες η κοπέλα ένοιωσε τόσο μεγάλο πόνο δε νομίζω ότι δεν ήταν αληθινός και να μη σοκαρίστικε και να μη άλλαξε. Οπότε ίσως έχασες που δεν έδωσες την ευκαιρία στην αλλαγή της γιατί από αυτά που γραφεις φαίνεται ότι την αγάπησες πολλύ. Δε ξέρω πόσο παλιά είναι η σχέση σας και αν μπορείς να το κηνηγήσεις ξανά και αν αυτή είναι μόνη της ακομα και τι λέει γιατί δείχνει να έχεις ακομα μεγάλη αγάπη και μεγάλο πονο και μεγαλα γιατί για αυτή τη κοπέλα. Ίσως από αυτό να εξηγείτε τα άλλα που γράφεις για το άλλο μπλοκ. ΄Μου κάνει εντύποση όμως ότι δεν σου είχε κανει κουβεντα για γαμο όπως κανουν οι περισοτερες γυναικες. Αν ήταν σε ηλικία και δε σου είχε κανει κουβέντα τότε ίσως να μη πίστευε πραγματικά ότι ησουν ο αντρας που θα ήθελε να κανει παιδιά. Πολλά εγραψα φίλε αλλά έχει ενδιαφέρων η ιστορία. Να ιδω πότε θα προλαβεις να απαντησεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Osoi mas agapoun mas katalabenoun etsi kai aliws. Allios pws tha mas agapousan an den mas katalabenan? I agapi xekina apo tin katanoisi tou allou pano apo ola. Agapite file nomizw eisai mperdemenos. Den xerw giati pnigosoun den exw katalabei epakribos giati perigrafeis mia poli omorfi sxesi me mia endiaferon gynaika kalo sex kouventa kai anesi metaxi sas afou se afine na kaneis pragmata monos. Gia kathe atomo perigrafeis kati idaniko. Den xerw bebaia an tsakonosastan an zilevate an eisastan kala sto spiti an o enas eniwthe aneta me ton allon alla gia na mi perigrafeis kati mallon den ginotan. Ta endiaferonta pou den eixate idia den einai toso simantiko afou eixate alla simantika na ta briskete. Nomizes oti itan adiafori kai tin afises na figei gia na mi pligwhteis parapanw? Ego auto katalabenw apo ta legomena sou alla mallon pligwthikes pou tin afises giati den itan adiafori alla kati den tin afine na anoixtei oso ithele. Tha eprepe na tin eixes rwtisei ti den tin afine na deixei ola auta pou edeixe meta mporei kai auti perimene kati parapanw apo sena. Ax polles fores xalane omorfes sxeseis apo paidikes paraxigiseis kai einai krima poli krima se auti ti zoi pou einai gemati monaxia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Είσαι Ιχθείς; Χα χα. Σε πειράζω αμπελοφιλόσοφε αλλά μου μοιάζεις πολύ και η ιστορία σου με έχει ακουμπήσει. Φαίνεσαι ευαίσθητος άνθρωπος και όλοι οι ευαίσθητοι ήμαστε πολύ εγωϊστές για να μην πληγωνόμαστε άσχετα που πληγωνόμαστε. Ήθελες να πάλευε μαζί σου το πρόβλημα να σε άκουγε όταν έκλεγες σιωπηρά να είναι δίπλα σου όταν πνιγόσουν να είναι δίπλα σου να το ξεπεράσετε. Τόσο σκληρή ήταν η κοπέλα; Μήπως είχες θυμώσει και την άφηνες να είναι αδιάφορη για να δεις που θα φτασει; Πρέπει να ψάχνουμε μέσα μας τα πραγματικά αισθηματα μας για να μη κολάμε με τους εγωϊσμούς. Είμαι σε μια ηλικία ποια που ξέρω ότι ο εγωϊσμός είναι κακός σύμβουλος και πολύ επικίνδυνο να μας φέρει σε άλλα μονοάτια από αυτά που θέλουμε πραγματικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @Γλυκιά μου MaryKats,
    Δεν είμαι ψαράκι αλλά η αλήθεια είναι ότι κι εγώ έχω πολύ πείσμα! Δεν ήταν σκληρή αλλά πιστεύω ότι μ' αγαπούσε περισσότερο για 'κεινη και δεν ήθελε να δει τι περνούσα εγώ. Ήλπιζα κι εγώ να σταθεί δίπλα μου. Την ήθελα σύμμαχο κι όχι κτήτορα μου. Είναι πολύ όμορφο όλο το "οικοδόμημα-οικογένεια" που έχεις φτιάξει και θέλω πολύ να τα καταφέρω κι εγώ κάποια στιγμή.
    Σε φιλώ!


    @Sotiri,
    Σου απαντάω όσο πιο γρήγορα μπορώ......
    Ευκαιρείες έδωσα πάρα πολλές και μάλιστα στη σωστή στιγμή-όταν ακόμα ήμουν ζεστός μαζί της! Για το αν ήμουν ιδανικός για να κάνει παιδάκια μαζί μου δεν ξέρω μιας και ποτέ δεν εξέφρασε ξεκάθαρα τις επιθυμίες της. Σου τονίζω ότι ξέρω κι εγώ από πόνο και χωρισμούς και δικαιολογώ αρκετές συμπεριφορές αλλά όχι τις εγωιστικές που βαφτίζονται αγάπη.
    Καλό βράδυ να έχεις!

    @Ntina,
    Δεν είχα παράπονο στην αρχή όχι γιατί δεν διαφέραμε αλλά γιατί πάντα στην αρχή όλα είναι γλυκά και ρόδινα. Δεν με "άφηνε" να κάνω πράγματα μόνος μου, απλά δεν συμμετείχε! Είχα αφεθεί αλλά ένιωθα πως δεν είχα κάπου ν'ακουμπήσω όταν ένιωθα πνιγμένος. Της το έλεγα και δεν με άκουγε γιατί δεν την "αφορούσε" όσο εκείνη ήταν καλά. Όταν γκρεμίστηκε η σταθερότητα της τότε μόνο πανικοβλήθηκε και άλλαξε...
    Φιλιά καλή μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλέ μου αμπελοφιλόσοφε το πείσμα είναι κακός σύμβουλος και από τα λόγια σου έχεις πολύ πείσμα και θυμό για την κοπελιά. Λες ότι την ήθελες σύμμαχη και όχι κτήτορα ότι κοιτούσε μόνο τον εαυτό της ότι έχασε τη σταθερότητα της. Επέτρεψε μου να σου πω ότι είναι λίγο.. κακά αυτά και δεν νομίζω ότι αυτά σκέφτεσαι στο βάθος. Σε καταλαβαίνω απόλυτα για τον θυμό και το πείσμα γιατί και εγω έτσι λειτουργώ αλλά σου είπα ότι ο εγωϊσμός δεν θα άφηνε εμένα να κάνω αυτό το "οικοδόμημα-οικογένεια" που έχω φτιάξει δόξα το Θεώ με τον ίδιο ανθρωπο που είχα τόσο πληγωθεί και πεισμώσει. Έχεις δώσει πολλές ευκαιρείες λες αλλά μήπως δεν είχες δώσει την καθορηστική δηλαδή σαν αυτή που σου αναφέρω στη δικιά μου περίπτωση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @MaryKats
    Όλα αυτά που ακούγονται "κακά" δεν τα λέω γιατί πληγώθηκα (κι όντως πληγώθηκα πολύ) αλλά είναι αποτέλεσμα της όλης μετέπειτα συμπεριφοράς της! Έγινε άλλος άνθρωπος. Έκλαψε, χτυπήθηκε και μόλις είδε ότι μ' έχασε, το γύρισε και με κατηγόρησε για όλα!!! Δεν ήθελε ευκαιρείες γιατί αυτές τις είχε, να τα 'χει όλα όπως τη συνέφεραν ήθελε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αχχχ αμπελοφιλόσοφε.! Ο πληγωμένος ανθρωπος λέει πολλά και εννοεί λιγότερα όταν μιλάει άσχημα όταν κατηγορεί. Εγώ τον έβριζα τον άντρα μου αλλά δεν ενοούσα τίποτα εκείνος με κατηγορούσε όταν κουράστηκε. Έχεις πολύ πείσμα άρα και πάθος για την κοπελιά εγώ θα σου έλεγα να πάρεις χρόνο να σκεφτείς ψύχραιμα και καλύτερα τα πράματα αν ειναι φρέσκια. Έτσι έκανα εγώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Φίλε αμπελοφιλόσοφε σε βλέπω ακόμα ζεστό μαζί της για αυτό σε ρώτησα πόσο καιρός δεν είστε μαζί αν είναι μόνη της αν έχετε επαφή αν έχει άλλο άντρα. Λέω ότι είσαι ζεστός μαζί της γιατί αυτό καταλαβένω από αυτά που γράφεις αλλά ο έρωτας σου έχει γίνει θυμός όπως λέει η @MaryKats. Αν έχεις πειστεί ότι σε αγάπησε πραγματικά να μην τη αφήσεις γιατι μοναξιά στον κόσμο είναι μεγάλη. Σου μιλάει ένας άνθρωπος μόνος που πληρώνει τη μοναξιά. Δεν κατάλαβα και αυτό που λες για ξεκάθαρα δεν εξέφρασε της επιθυμίες της

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Eisai mperdemenos ampelofilosofe. Tha simfonisio oti thelei xrono na skefteis kathara tin sxesi kai osa eginan makria apo egoismo kai thimo afou fainetai oti exeis nevra mazi tis. Mou egrapses ;oti dio antrhopoi pou agapoiountai poli mporoun na zoune xoria alla kaneis den mporei na apantisei sto giati. Afou kaneis den mporei na apantisei sto giati rotao ego giati na zoune xoria?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @Sotiri Ο χρόνος καθαρίζει τις εικόνες στο μυαλό μας αφήνει τον θυμό να φύγει. Αν έχει βρει άλλο άντρα η κοπελιά θα είναι δύσκολα τα πράγματα βέβαια έτσι όπως πόνεσε για το φίλο μας τον αμπελοφιλόσοφο που πόνεσε και αυτος.
    @Ντίνα Έχεις δίκιο. Δυο πονεμένοι άνθρωποι που αγαπιούνται και είναι χώρια είναι ένα δράμα της ζωής σκληρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Σας ευχαρισρτώ όλους πάρα πολύ για την ανταπόκριση σας σε αυτή μου την ανάρτηση αλλά κα για τις πολύτιμες συμβουλές σας. Η ιστορία που ανέφερα είναι παλιά και τα δεδομένα έχουν αλλάξει πολύ. Και η κοπέλα έχει μια σχέση αλλά και για μένα όλα είναι αλλιώς!
    Τα σχόλια σας είναι πολύτιμα και χρήσιμα γιατί περάσαν στη φάση του όμορφου διαλόγου.
    Φιλιά σε όλους σας!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Καλέ μου αμπελοφιλόσοφε οι εμπειρίες των άλλων είναι καλές γιατί μαθαίνουμε από αυτές. Έχεις δίκιο άνοιξε ωραίος διάλογος με την ιστορία σου. Εγώ είμαι ποια καλά έχω βρει τον ανθρωπο μου αλλα γύρω υπάρχει μεγαλο πόνος. Είχα και στην οικογένεια μου ανάλογο πόνο με την αδερφή μου που έκανε λάθος επιλογή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. To post exei ginei katathesi psixis ampelofilosofe. Einai epoxi megalou ponou kai provlimatwn pou prepei na bgazoume apo mesa mas. Krima pou einai pallia istoria giati deixnei na se exei aggixei poli. @MaryKats Mathainoume apo tis empeiries ton allwn alla distixos den tis efarmozoume emeis sti zoi mas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Σόρρυ αμπελοφιλόσφε απο αυτα που έγραψες κατάλαβα πως ήταν φρέσκα ιστορία. Αλλα δεν κερδίζεις τίπτα με το να είσαι θυμομένος μαζί της ακόμα και αν προχόρησε στη ζωή της εκτός αν πληγώθηκες για αυτό. Αν ήταν ψέμμα δηλαδή η αντίδραση της και πηγε και βρηκε αλλο άντρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. "Την ήθελα σύμμαχο κι όχι κτήτορα μου". Πολλή σκληρή κουβέντα αμπελοφιλόσοφε πες μας λεπτομέρειες αν θές γιατι δεν τη καταλαβαίνω. @Ntina Ντίνα μου Έχεις δίκιο ότι μαθαίνουμε από τις εμπειρίες των άλλων αλλά δεν τις εφαρμόζουμε για αυτό υπάρχει τόσος πόνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Αμπελοφιλόσοφε γιατί μας άφισες χωρίς συνέχεια έχει τόσο ενδιαφέρων το ποστ σου. Καλημέρα σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ti oraia istoria kai sxolia. Mou aresei pou bgazete ton pono kai tis empeiries sas. Prepei na na pigainoume piso sti sxeseis na koitame ti egine ti den egine ta lathi pou eginan kai ti den allaxe gia na doume mesa mas ti sinevi kai pos xalase auto pou thelana poli dio antrhopoi. Stis sxeseis ftaine kai oi 2 alla an den koitaxei ta lathi tous kai oi 2 den ftiaxnei tipota

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Σας ευχαριστώ όλους τόσο πολύ γιατί με βοηθάτε να δω πολλά για μια παλιά μεν ιστορία της ζωής μου αλλά η "ιστορία" έχει την τάση να επαναλαμβάνεται.... Θα επανέλθω με νέα ανάρτηση για πιο πρόσφατο γεγονός και πολύ θέλω να μου εκφράσετε πάλι τις απόψεις σας!
    Να 'στε όλοι καλά και να έχετε ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο!
    Υ.Γ. Ναταλία καλώς μας ήρθες! Η παρέα είναι υπέροχη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Αν δεν γίνονται τα ιδα λάθη η ιστορία επαναλαμβάνετε και μπορεί να είναι καλίτερη αμπελοφιλόσφε. Η παρεά περιμένει τα νέα σου με τόσο κρύο θα ποστάρουμε τρελλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Makari na se voithame agapite ampelofilosofe me ta sxolia. Pernaw mia diskoli fasi san tin dikia sou. Auto pou exw katalavei einai oti oso kai an sinithizei kappoios monos tou i monaxia den atnexetai an to allo sou miso sou einai makria kai ton agapas. Oi sxeseis einai diskoles stin epoxi mas opws eipan kai alloi iparxei poli psema ston kosmo. Ego den mporw na milisw se allous san xaraktiras kai sta blog briskw to "farmako" na blepw kalitera ta pragmata kai na ton perimenw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Kalos sas vrika filoi. Einai poli antrhopino to story kai osa sxoliasan oloi san filoi. An sas voithaei einai akoma pio kalo giati polles fores mplokaroume otan imaste mesa se ena problima sxesis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Καλημέρες και καλή βδομάδα. Μας άφησες με αναπάντητα ερωτηματικά αμπελοφιλόσοφε αλλά περιμένουμε με πολλύ ενδιαφέρον την συνέχιση τις ιστορίας σου. @Ntina Είναι ωραίο αν βρήκες "φάρμακο" στα μπλογκ. Όταν κάποιοι δεν γνωρίζονται πρωσοπικά ίσως δίνουν καλλύτερες συμβουλές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ''..Η αλήθεια είναι οτι αυτό που ξέρω πολύ καλά όλα αυτά τα χρόνια είναι να νιώθω μονος μου..'' :-(

    Εγώ εύχομαι μόνο..να βρεις αυτό που ψάχνεις..

    Σε φιλώ με άπειρη αγάπη

    Υ.Γ. Κι εγώ αυτό ξέρω πολύ καλά..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. @Καλή μου Lonely,
    Μήπως τελικά αυτό που ψάχνουμε δεν υπάρχει και το γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει αλλά θέλουμε κάτι να κυνηγάμε? 'Αλλωστε η μοναξιά δεν είναι καταδίκη αλλά επιλογή..........
    Φιλιά γλυκιά μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Καταδίκη είναι η μοναξιά αμπελοφιλόσοφε. Όσο παιρνούν τα χρόνια μόνο το δικαιολογούμαι στον εαυτό μας για να αισθανόμαστε καλίτερα αλλά άν ψάξουμε μέσα μας είναι καταδίκη για τα λάθη που κάναμε και δεν είχαμε δύναμη να διορθόσουμε όταν μπορούσαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. @ Sotiri μου,
    Συμφωνώ ότι είναι καταδίκη αλλά εμείς την επιλέξαμε γιατί όπως κι εσύ λες "για τα λάθη που κάναμε και δεν είχαμε δύναμη να διορθόσουμε όταν μπορούσαμε"...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Είμαι τις γνώμης ότι ποτέ δεν είναι αργά να διορθόσει κανείς τα λάθη του αμπελοφιλόσφε. Έχω εξομολογιθεί την μοναξιά μου επειδή νόμιζα πως είναι αργά να διορθόσω τα λάθη μου αλλά και να δεχτώ τη συγγνώμη της κοπέλλας που αγάπαγα πολύ. Τώρα ξέρω πως δεν είναι αργά ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. ευχαριστω που περνας!

    καλημερα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Αχ αμπελοφιλόσοφε με στεναχωρείς με τα λόγια σου. Γιατί η μοναξιά είναι επιλογή παρότι καταδίκη; Είσαι μικρός ακόμα απότι καταλαβαίνω θα μάθεις στη ζωή ότι τα λάθη πάντα διορθώνωνται αν υπάρχει αγάπη. Στη αγάπη χτίζεις τα πάντα γιατί δεν γκρμίζεται ποτέ. Φαίνεται πολύ απλό αλλά είναι αληθινό. Η ζωή με έχει μάθει με αυτό και προσπαθώ να το λέω όπου μπορώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Ποτέ δεν είναι αργά και το ξέρω Όμως κάποια στιγμή επιλέγουμε τη μοναξιά ίσως γιατί μέσα από αυτή σκεφτόμαστε καλύτερα και βλέπουμε και την άλλη πλευρά!
    Καλό βράδυ σε όλους μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Όσο βλεπουμε τη άλλη πλευρά η ζωή περνάει. Εμένα έτσι πέταξε το "πουλάκη" που δεν δέχτηκα την συγγνώμη της. Τεσπα την νέα ανάρτιση που υποσχέθηκες με το κρύο πότε θα την διαβάσουμε αμπελοφιλόσοφε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Den mporo na akouo gia monaxia giati stenaxoriemai. Tha simfoniso me tin Mary pos stin agapi xtizontai ta panta kai diorthonontai ta lathi pou kanoun dio sintrofoi. Einai mataio na kinigame panta kati pou den pianoume pote enw mporoume na ftiaxoume auto pou exoume na aggizei to teleio. Mesa apo tis sxeseis dio sintrofoi kai ta lathi tous ginontai kaliteroi kai kanoun tin sxesi kaliteri.An menoume monoi skeftomaste kallitera alla meta prepei na girname na ftiaxoume ta lathi mas. Kalimera

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Einai meres pou i monaxia se troei se ponaei poly. Akoma kai an exeis parei tin apofasi opos ekana egw. Thelw na figei na mou leipsei na dw poso ton agapaw. Xerw oti ton agapaw alla prepei na dw poso ton thelw. Skeftomai me tin logiki alla h kardia mou xtipaei poli dinata kappoies fores. Me katalabeni kaneis?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. @Sotiri φίλε μου,
    Τα "πουλάκια" πετάνε όταν βρούνε ανοιστά "κλουβιά"... εκεί την πατάμε όλοι!

    @Ντινάκι,
    Σου αφιερώνω αυτό το τραγουδάκι που ταιριάζει με το σχόλιο σου
    http://youtu.be/PokMFTOLCak

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. "Τα "πουλάκια" πετάνε όταν βρούνε ανοιστά "κλουβιά"... εκεί την πατάμε όλοι!"
    Δε κατάλαβα φίλε αμπελοφιλόσοφε τι θες να πεις. Αν μπορούσες να το εξηγήσης θα σε ευχαριστούσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. @Natalia M.
    Συμφωνώ απόλυτα ότι τα λάθη μας μας κάνουν καλύτερους ανθρώπους και πως πρέπει να διορθώνουμε ότι χαλάμε!

    @ Σωτήρη,
    Μίλησα για πουλάκια πιάνοντας δική σου λέξη και εννοώ ότι κάνουμε το λάθος να βάζουμε τους αγαπημένους μας σε "χρυσά κλουβιά" και να θεωρούμε πως όλα κρατάνε για πάντα μέχρι που τα χάνουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Καλημέρα φίλε. Εγώ δε την είχα βάλλει σε "χρυσό κλουβί" αλλά δε την συγχώρησα όταν έπρεπε για τα λάθη της. Όταν κατάλαβα το λάθος και μου έλειψε ήταν αργά γιατί είχε "πετάξει". Νόμιζα ότι θα βρω τη ηρεμία μου και άλλη κοπέλλα καλλίτερη αλλά καμία δε με καταλάβενε όπως εκείνη. Έτσι τώρα έχω "καταδίκη"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Δε μας είπες για το καινούριο ποστ σου θα το διαβάσουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. @Natalia
    Η μοναξιά Ναταλία μου είναι βαριά “καταδίκη” που λέει ο αμπελοφιλόσοφος. Έχεις δίκιο να λες ότι “στην αγάπη χτίζονται τα πάντα και διορθώνονται τα λάθη που κάνουν δυο σύντροφοι” αλλά ποιος ακούει στην εποχή μας.

    @Ntina
    Το νόημα Ντίνα μου είναι ότι όταν η καρδία θέλει η λογική θα ακολουθήσει. Έρχονται στιγμές που το μυαλό αντιδρά από πείσμα αλλά ένα κομάτι του πρέπει να σκέφτεται και τα δεδομένα. Δε ξέρω πόσο χρονών είσαι αλλά παιρνούν τα χρόνια και είναι δύσκολο να κάνεις νέες αρχές.. Αν θέλεις την συμβουλή μου αφού τον αγαπάς το να τον θέλεις θα έρθει μόνο του μέσα από μια ανοιχτή συζήτηση μαζί του και νέα προσπάθεια.

    @Sotiris
    Ποτέ δεν είναι αργά αν ξέρεις ότι αυτή η κοπέλλα ήταν η μεγάλη αγάπη. Τόσο μακριά έχει φύγει ποια;

    @ampelofilosofe
    Δεν είσαι ποια θυμωμένος με την ιστορία που μας αφηγήθηκες ίσως σου έκανε καλό που την μοιράστηκες. Ίσως τώρα είσαι στο στάδιο να σκεφτείς ποιο καθαρά όπως έκανα και εγώ με τον άντρα μου. Ποτέ δεν είναι αργά όπως λες ακόμα και αν προχόρησε η κοπέλλα σου. Αφού σε αγάπησε τόσο η νέα της σχέση μπορεί να είναι προσπάθεια να σε ξεπεράσει και να μη είναι κάτι σοβαρό. Η “ιστορία επαναλαμβάνεται” όπως σωστά έγραψες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Μάλλον εδώ διαφωνούμε...

    Η μοναξιά - αν όχι όλες - τις περισσότερες φορές , δεν είναι ΕΠΙΛΟΓΉ..!

    ''Καταδίκη'' δεν ξέρω αν είναι. Πολύ βαριά λέξη. Μα και η λέξη ''μοναξιά'' από μόνη της ασήκωτη είναι..

    Σε φιλώ..<3

    Υ.Γ. Κάποιος κάποτε μου είχε πει πως για κανέναν η μοναξιά δεν είναι επιλογή..Είναι μόνο δικαιολογία γι' αυτούς που δε θέλουν να δουν πως δεν είναι επιλογή..
    Αν πάλι επιμένεις πως μπορεί και να είναι , εγώ θα ευχηθώ μέσα από τη καρδιά μου...να μην κάνει ποτέ κανείς αυτή την επιλογή..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Asikwti einai i monaxia lonely ti viwnw kai to xerw. Egw epelexa omws na eimai moni gia na dw ta pragmatika aisthimata mou kai tou allou. Na do ti einai agapi ti einai egoismos ti einai sinitheia prin kanw to megalo bima. An mporw na allaxw na ginw kaliteri na ginei autos kaliteros kai na "sinantithoume" xana. Pistevw oti i agapi ta ftiaxnei ola xerw pia oti ton agapw poli alla thelw na sigoureftw kai gia auton afinontas ton xrono na deixei. I pragmatiki agapi den sbinei se liges meres

    ΑπάντησηΔιαγραφή