Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Ένα ιστολόγιο...


Εδώ και μια εβδομάδα δεν κάνω τίποτα άλλο απο το να μονολογώ:"αν είναι δυνατόν?πόσοι ανεγκέφαλοι μπορούν να χωρέσουν σε μια χώρα?" Είμαι βέβαια επηρεασμένος και απο την πολιτικη-κοινωνική κατάσταση που βασανίζει αυτή τη χώρα αλλά και απο διάφορα που ακούω και διαβάζω απο φίλους και γνωστούς.
Κάποιοι άνθρωποι απλά υπάρχουν και επιπλέουν σε αυτή τη ζωή (σαν φελλοί που είναι) νομίζωντας οτι ζούν μεγάλες στιγμές και οτι ρουφάνε το μεδούλι της ζωής!!! Το δυστήχημα είναι οτι υπάρχουν και άλλοι τόσοι που τους ακούν και επιβραβεύουν αυτή τη συμπεριφορά (μάλλον γιατί και οι ίδιοι είναι φελλοί- πολλοί φελλοί βλέπω μαζεύτηκαν!)
Σήμερα το πρωί στεναχωρήθηκα πάρα πολύ. Συνάντησα την Κ. Μόνο δυό μέρες είχαν περάσει απο την τελευταία φορά που τα είπαμε και νόμιζα οτι όλα θα ήταν μια χαρά. Αφέλεια απο μέρους μου, πολλά μπορούν να συμβούν μέσα σε δύο μέρες ακόμα και σε δύο ώρες. Δυστυχώς, για τη φίλη μου τα γεγονότα που διαδραματήστηκαν αυτές τις δύο μέρες δεν ήταν και τόσο ευχάριστα. 
Εντελώς τυχαία (πραγματικά γιατί ο θεός αγαπάει τον κλέφτη αλλά αγαπάει και τον νοικοκύρη, όπως λέει και η παροιμία) ο φίλος της είχε χρησιμοποιήσει το pc της για να μπεί στο internet και λόγω ενός αναπάντεχου περιστατικού(η μητέρα του έπεσε απο τις σκάλες) έφυγε βιαστηκά και ενώ έκλεισε τον υπολογιστή ξέχασε να σβήσει το ιστορικό στο internet. Μετά απο καμιά ώρα άνοιξε η φίλη μου το inernet και χωρίς συγκεκριμένο λόγο πάτησε επάνω στο ιστορικό. Είναι αυτό το παράδοξο που κάποιες φορές κάνεις κάτι που δεν συνηθίζεις σαν απο ένστικτό. Εκείνη ακριβώς τη στιγμή φανερωθηκε μπροστά της ένας εντελώς διαφορετικός κόσμος!!
Πάτησε επάνω στο ιστολόγιο "to alani apo ton peraia" (έχω αλλάξει λίγο το όνομα για να μην εκθέσω προτίστως τη φίλη μου) και ξεκίνησε να το διαβάζει. Η έναρξη του ιστολογίου είχε γίνει πρίν τρία χρόνια, ασυναίσθητα όμως ξεκίνησε να διαβάζει τις αναρτήσεις των τελευταίων μηνών. Τα μάτια της κόντεψαν να κολλήσουν στον υπολογιστή, δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που έβλεπε. Όλες οι προσωπικές στιγμές της με το alani apo ton peraia αναρτημένες στο διαδίκτυο. Αντριχιαστικές περιγραφές για τις ερωτικές τους στιγμές, τα λόγια έρωτα που είχε νιώσει, όλα αναρτημένα σε ένα "τοίχο" με κόκκινο φόντο. Συνέχιζε να διαβάζει και τα μάτια της γέμιζαν με δάκρυα αλλά δεν σταματούσε ήθελε να βρεί κάτι που να μην ταιριάζει με την δική τους ιστορία, να είναι μια σύμπτωση αλλά δυστυχώς η κάθε ανάρτηση που διάβαζε επιβεβαίωνε όλο και περισσότερο οτι αυτή ήταν η σχέση της, σε ένα θλιβερό κόκκινο φόντο. Οι ημερομηνίες, οι περιγραφές μέχρι και το σπιτιού του ήταν όλα αληθινά, ήταν οι δικές τους στιγμές....αυτό μου έλεγε συνέχεια...."οι δικές μας στιγμές"....
Βέβαια η φρίκη δεν τελείωσε εκεί γιατί μετά συνέχισε να διαβάζει και τις αναρτήσεις των προηγούμενων χρόνων. Μετά απο ένα σημείο της φαινόντουσαν όλες ίδιες (μπορεί και να ήταν) μόνο άλλαζαν τα ονόματα. Οι περιγραφές όμως ίδιες. Το "πάθος" ίδιο. Ο "έρωτας" το ίδιο. Μέχρι και οι ερωτικές αναφορές εμοιάζαν μεταξύ τους (πραγματικά πολύ βαρετός τύπος σκέφτηκα, δεν της το είπα όμως, δεν του άξιζε τέτοιο κορίτσι σαν την Κ.) Εξίσου σοκαριστικό κατά τα λεγόμενα της ήταν τα σχόλια στις αναρτήσεις του. Άνθρωποι που δεν την γνώριζαν καθόλου (της εξήγησα οτι σχεδόν κανένας δεν γνωρίζεται στα ιστολόγια, απλά διαβάζει την ανάρτηση και αν του αρέσει το παρακολουθεί και γράφει), διάβαζαν τις στιγμές της με το paparalani σχολίαζαν και τον ενθάρρυναν να συνεχίσει.... Το βλέμα της ήταν πολύ θυμωμένο σε εκείνα τα λόγια: Μα καλά είναι δυνατόν?εντάξει αυτός είναι ζώο (ατυχής παραληρισμός, τα ζώα είναι πολύ καλύτερα σκέφτηκα πάλι, αλλά και αυτή τη φορά δεν μίλησα) οι άλλοι τι κάνουν? Ηδονίζονται να διαβάζουν την προσωπική ζωή ενος λοβοτομημένου (τώρα μάλιστα μιλάς ωραία, πετυχημένος χαρακτηρισμός, το έδειξα γνέθοντας το κεφάλι)? Και καλά να γράφεις για το πως νιώθεις για σένα,τα υπαρξιακά σου, η μια ιστορία που έζησες με φίλους ακόμα και με τον ανθρωπό σου αλλά να περιγράφεις τις ερωτικές στιγμές σας ε, πραγματικά αυτό είναι απίστευτο!" Την κοίταζα και πραγματικά δεν είχα να πώ κάτι, είχε δίκιο. 
Υπάρχει μια πολύ λεπτή γραμμή ισορροπίας στο πως μπορεί κάποιος να διαχειριστεί ένα ιστολόγιο και σίγουρα ανεξάρτητα αν εσύ επιθυμείς να βγάλεις για τον εαυτό σου όλα τα "άπλητα" στη φόρα δεν έχεις κανένα δικαίωμα να χρησιμοποιείς και τα "άπλητα" του άλλου. Είναι σα να γυρίζεις ταινία πορνό κατα κάποιο τρόπο, μόνο που δεν φαίνονται τα πρόσωπα, πρέπει να ρωτήσεις και τον άλλον αν θέλει να συμμετέχει σε αυτή την κοινοποίηση τόσο προσωπικών δεδομένων. Και ο συγκεκριμένος είχε κοινοποιήσει πολλές προσωπικές στιγμές, όχι μόνο με τη φίλη μου αλλά και με όποια άμοιρη είχε βρεθεί στο δρόμο του. 
Μιλήσαμε αρκετή ώρα, λίγο πρίν φύγω της είπα οτι θα ήθελα να γράψω αυτή την ιστορία στο μπλόγκ μου παραποιώντας βέβαια τα ονόματα, η απαντησή της με αποστώμοσε: ¨Εννοείται. Εδώ ο άλλος έγραψε για το πως το κάναμε,που και πότε, και μεταξύ μας είναι και ψεύτης ε, ούτε κρεβάτια σπάσαμε ποτέ, ούτε κυλιόμασταν στα πατώματα και στις παραλίες, τουλάχιστον εσύ θα περιγράψεις το περιστατικό και ξέρω οτι ποτέ δεν θα με εκθέσεις έστω και αν είναι όλα ανώνυμα και απρόσωπα εκεί μέσα."
Με συγκίνησε



τάδε έφη φιλόσοφος

9 σχόλια:

  1. Πραγματικα, ειναι αυτο που λεμε...το internet εργαλειο, αλλα σε κακα χερια, σε κακες ψυχες, γινεται "οπλο".

    Για το περιεχόμενο, ας κανει αναφορά στην υπηρεσία Ηλεκτρονικού εγκληματος...και στο saferinternet.gr
    εκει θα βρουν ακρη και θα τα αποσύρουν.

    με τον τυπο, ας κανει οτι καταλαβαίνει


    καλο βραδυ, να 'σαι καλα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε κάποιους άντρες αρέσει να διαφημήζουν τις επιτυχίες τους αντί να της απολαμβάνουν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τραγικό... Ειλικρινά δεν ξέρω τι να πω μετά από αυτό...
    Συμφωνώ με τον Ηλία πάντως, πες στην κοπέλα να το κυνηγήσει το θέμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ηλία συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Δυστυχώς, τέτοια κρούσματα συμβαίνουν όλο και πιο συχνά απο ανεγκέφαλα άτομα, τα οποία ζούν αναμεσά μας! Με τον τύπο δεν θα συνεχίσει. Την ίδια μέρα έγινε μεγάλη φασαρία...
    Να είσαι καλά
    Καλημέρα :0)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλοσώρισες ερωτευμένη σχιζοφρενή... μου αρέσει πολύ το nikname που έχεις χρησιμοποιήσει!
    Πραγαμτικά είναι τραγικό και γι'αυτό το λόγο ζήτησα απο την φίλη μου να το δημοσιεύσω. Είναι πολύ σωστο αυτό που λέει ο Ηλίας και νομίζω οτι θα κοιτάξει πως μπορεί να κινηθεί νομικά, πιο πολύ για το γαμότο και για την γελιότητα του τύπου.
    Θα τα πούμε σύντομα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ Σωτήρη θα συμφωνήσω απόλυτα και μαζί σου.
    Δυστυχώς, η νοητική και συναισθηματική αναπηρία των ανθρώπων αυξάνεται!
    Να είσαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δυστυχώς στην εποχή μας τα πράγματα γίνονται πολυ σκληρά. Η νοητική και συναισθηματικά αναπιρία των ανθρώπων είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Κάθε μέρα βλέπεις ανθρώπους μισούς μπερδεμένους χωρίς στόχο και όνειρο. Ζουνε μέσα στο ψέμα και σε αυτό που φτιάχνουν με το μυαλό τους αντι να απολαμβανουν αυτό που εχουν μπροστά τους. Δεν είναι μόνο άντρες φίλε είναι και γυναικες πολλές. Οι αντρες έχουν θέμα με το σεξ και λέμε ψέμματα στον εαυτό μας για αυτο. Οι γυναικες δεν ξέρω αλλά νομίζω ότι λένε ψέμματα στον εαυτό τους για το πως βλέπουν τον άλλον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητέ Σωτήρη συμφωνώ με το σχολιό σου. Αν διαβάσεις και τις προηγούμενες αναρτήσεις μου θα δείς οτι αναφέρομαι ως επι το πλείστον στον άνθρωπο ανεξαρτήτου φύλου ή ιδιότητας. Εικάζω οτι η ταχύτητα με την οποία ζούμε σήμερα μας οδηγεί στην αποξένωση όχι μόνο με τους ανθρώπους που μας περιβάλλουν αλλά και απο τον ίδιο μας τον εαυτό (είτε είσαι γυναίκα είτε άνδρας).
    Να είσαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σε ευχαριστώ φίλε. Η αποξένωση που αναφέρεις είναι πραγματική ειδικά στην κρίση που ζούμε που μας κάνει να τρέχουμε σαν παλαβοί. Επειδή ζω μόνος δεν μπορώ να αποξενωθώ και από τον εαυτό μου ευτυχώς αλλά αντίθετα τώρα είναι που χρειάζομαι κάποιον να περνάω μαζί αυτή την τρεάλ. Είναι οι φορές εκείνες που χρειάζεσαι έναν δίπλα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή